Att integrera IT-system med Dahuas övervakningssystem

Vi får ibland förfrågningar från våra kunder hur man integrerar sitt övervakningssystem med externa IT-system. Dahua tillhandahåller flera olika sätt att göra detta. Vi går här igenom några av möjligheterna nedan:

Dahua NET SDK

Dahuas NET Software Development Kit (SDK) möjliggör för en mjukvaruutvecklare att direkt, inifrån ett system, kommunicera med Dahuas inspelnings- och kontrollenheter (NVR, DVR) samt IP-baserade kameror. Med hjälp av SDK:t så kan man hantera videoströmmar, styra och visa inspelat videomaterial, styra kameror, prenumerera på larmhändelser, konfigurera och uppgradera kameror och NVR/DVR:er.

Dahuas SDK är gratis att ladda ner här: https://www.dahuasecurity.com/search/download-center?keyword=SDK

Dahua IPC HTTP API

Dahuas IP-kameror (IPC) har ett inbyggt http-baserat API för att kontrollera kamerans funktioner programmatiskt. Via API:et så kommer man åt funktioner som live-strömmar (RTSP), snapshots, kontroll av PTZ-funktioner, loggar samt merparten av kamerans inställningar.

Dahua IPC HTTP API-dokumentation finns här i PDF-format: ftp://ftp.wintel.fi/drivers/dahua/SDK-HTTP_ohjelmointi/DAHUA_IPC_HTTP_API_V1.00x.pdf

Dahua Alarm Server

Dahua Alarm Server är funktion på Dahuas inspelnings- och kontrollenheter (NVR, DVR) samt vissa av Dahuas kameror. När ett larm uppstår, exempelvis vid rörelsedetektering, branddetektering eller ansiktsigenkänning så kan Dahua-enheten skicka en notifiering via TCP till en lyssnande serverprogramvara. Konfigurationen består av att ange IP-nummer samt port till den lyssnande servern (alarm server) samt att på respektive event (ex. Motion Detection) ange att alarmet ska laddas upp (alarm upload).

Självklart är det även möjligt att bli koppla samman externa system med ingående och utgående alarm via den fysiska alarmutgångar som de flesta inspelnings- och kontrollenheter (NVR/DVR) har. Läs mer om det i respektive enhets manual.

Vill du veta mer om Dahuas integrationsmöjligheter? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.