CVI – kamera för övervakning i FullHD över koaxialkabel

CVI är intressant för dig som önskar en kamera för övervakning med bättre bildkvalitet och högre upplösning. Du har nu möjlighet att uppdatera befintliga analoga kameraövervakningssystem till FullHD till en mycket låg kostnad. Ett HDCVI-system möjliggör kameraövervakning med högupplöst video, FullHD, över koaxialkabel. Dessutom klarar videosignalen tre till fem gånger så långa kabellängder jämfört med analoga eller IP-baserade system: upp till 500 meter.

Efterfrågan på kameror med bättre bildkvalitet och högre upplösning ökar ständigt. Men för dig som sitter med befintligt koaxialkablage så kan en uppdatering till exempelvis nätverksövervakning bli en kostsam historia, i och med att ny kabelstruktur måste installeras. Med HDCVI slipper du dra ny kabel, eller hantera krångliga IP-baserade nätverkssystem. Ett utmärkt alternativ för uppgradering till högupplöst kameraövervakning.

PLUG’N PLAY

Ett HDCVI-system är både lättinstallerat och mycket driftsäkert. Nya kameror är bara att koppla direkt in i en inspelningsenhet eller decoder och bilden visas sedan direkt på monitorn och/eller spelas in på en hårddisk. Videoöverföringen sker över vanlig (RG59)-koaxialkabel med BNC-anslutningar. Det krävs ingen förkonfigurering som inställning av IP-nummer eller annan ID-tilldelning.

POE & fantommatning (spänning över koaxialkabel)

Alla HDCVI-kameor kan spänningsmatas direkt över samma koaxialkabel som videosignalen går över. Detta kan underlätta installation avsevärt då man till exempel skall ersätta en gammal analog kamera som spänningmatades på detta sätt.

PTZ – Styrbara kameror

Utöver möjligheten att skicka både spänning och videosignal över en och samma koaxialkabel kan även kontrollsignaler skickas direkt över koaxialkabeln. Används en styrbar PTZ (Pan Tilt Zoom)-kamera behöver alltså ingen extra kabel för styrsignaler läggas, precis som med IP-kameror.

Flexibelt hybridsystem

En skillnad mot de gamla anloga systemet är att en HDCVI-kamera inte kan kopplas in direkt mot en monitor. Det vanligaste är att signalen från kameran kopplas in i en inspelningsenhet (DVR) som sedan från DVR:en kopplas mot en monitor via HDMI. Vilket DVR-modell som passar väljs utifrån hur många kameror man vill kunna visa på samma monitor, vanligen 4 eller 8 kanaler, men upp till 16 kanaler är möjligt.

En stor fördel med dessa DVR:er är att de även är kompatibla med gamla analoga kameror och automatiskt känner av vilken typ av signal respektive kamera sänder ut. Med en ny DVR finns alltså möjligheten att successivt byta ut och uppdatera kameror till nya högupplösta i valfri takt.

Samtliga DVR:er har ett nätverksinterface vilket gör att man får åtkomst till samtliga kameror över nätverk om DVR:en kopplas mot ett sådant – Detta även om en kamera är av gammal analog modell. 

På Vitronic är vi inriktade på industriell övervakning. I vårt sortiment hittar du uteslutande produkter som är anpassade för industriell miljö, och som lever upp till de krav som din industri ställer på driftssäkerhet och bildkvalitet. Vi har testat och utvärderat systemet och vi kan bara konstatera att HDCVI fungerar precis så bra som alla hoppats på. Kamerorna ger mycket skarpa bilder även där ljusförutsättningarna är sämre. Du riskerar inte heller hackande bilder och fördröjningen i bilderna (latency) är minimal. Jämfört med HD-tekniken TVI är en av fördelarna med CVI ett tydligare och mer användarvänligt gränssnitt.

Kontakta oss för CVI

Vill du veta mer om våra produkter eller vill du ha en offert? Då är du varmt välkommen att kontakta oss! Nu har vi fyllt på våra lager och kommer gärna ut till dig och demonstrerar dessa nya kameror.