Testlabbet: Livevisning av IP-kameror

I många industriella kamerasystem är vikten av en avbrottsfri och fullt rörlig live-visning av kamerabilder hög. En fullt rörlig video bör innehålla minst 25 bilder per sekund för att ögat inte skall uppfatta rörelser som ”hackiga”. Ett övervakningssystem med IP-kameror ställer specifika krav på valet av produkter för att uppnå detta. Ju fler kameror som i realtid skall avkodas för live-visning desto högre krav på övrig utrustning i nätverket som switchar, NVR:er eller de klientdatorer med VMS-system som står för gränssnitt, avkodning och inspelning av kamerornas videoströmmar. Det är inte ovanligt att det dessutom finns behov av att visa dessa videoströmmar på fler än en monitor.

I ett feldimensionerat system kommer resultatet bli hackiga bilder, det vill säga att bilden inte levererar minst 25 bilder per sekund eller att bildkvaliteten blir lidande då systemet kompenserar med lägre upplösning för att bibehålla den snabba kontinuerliga bilduppdateringen.

För att kontrollera prestandan i Dahuas kamerasystem har vi under några dagar testat just förmågan att leverera högupplösta bilder utan avbrott. Vi kopplade upp 16 st Dahuakameror i vårt testlabb anslutna till en kraftfull NVR från Dahuas PRO-series. Samtliga kameror spelas in i FullHD-upplösning (1920 x 1080 px) och avkodas i realtid på två separata skärmar. Allt kopplas mot en PoE-switch och både uppspelning och inspelning sker på den 16-kanaliga NVR:en. Då de flesta komprimeringstekniker idag påverkas av hur stor del av en bild som är rörlig har vi sett till att samtliga kameror har en stor del rörelse i bilden. Detta ökar informationen som skall avkodas jämfört med om kamerorna hade visat statiska bilder.

Samtliga 16 kameror har under 72 timmar kontinuerligt varit igång samtidigt som NVR:en har spelat upp och spelat in samtliga videoströmmar. Samtliga 16 kameror visar stabila live-strömmar utan avbrott i mycket hög bildkvalitet.

Kameran som använts i testet: https://www.vitronic.se/produkt/ip-bullet-dahua-2mp-27-12-mm/

NVR som använts i testet: https://www.vitronic.se/produkt/nvr-dahua-16-kanaler-320mbps/

Switch som använts i testet: https://www.vitronic.se/produkt/switch-16-kanaler-poe-managed-cctv-mode/

 

Dahua Technology vinner New product of the year award

Dahua Technology senaste produkter inom AI-området får stor uppmärksamhet och har också tilldelats pris i kategorin ”AI Video Surveillance Camera”.  Security Today presenterade Dahuas AI NVR (DHI-IVSS7016DR) samt deras kamera (DH-IPC -HDW8341XN-3D) som vinnare av utmärkelsen “New Product of the Year”. 
 
Security Today lyfter prestationer inom produktutveckling hos tillverkare av säkerhetsprodukter som anses vara särskilt betydande för att förbättra människors trygghet. Det är ett prestigefyllt pris som visar på Dahuas ledande position inom utvecklingen av AI-funktionalitet inom kameraövervakning.
 
Kontakta oss direkt nedan för mer information kring AI-tekniken inom kameraövervakning.
 

Håll nätverket säkert!

Säkert nätverk för kameraövervakning – Det här skall du tänka på.

I en tid där fler produkter kopplas upp mot Internet skapas också en jättemarknad för cyberattacker, datavirus och hackning av användarkonton. Kamerasystem kan användas för att övervaka kritiska och företagskänsliga områden som inte bör delas med obehöriga. Dagens system för kameraövervakning är också allt oftare utsatt för IT-angrepp. Men med en medvetenhet om problemet och ett antal grundläggande åtgärder kan man enkelt minska risken för att bli utsatt.

Våra rekommendationer

Vår rekommendation är alltid att hålla ett nätverk för kameraövervakning separerat från de nätverk som har direktkoppling mot externa nätverk / Internet. Men ibland kräver situationen ett system där man ges möjlighet till åtkomst från externa enheter. I dessa fall finns det några saker att tänka lite extra på för att vara säkrare på att inte utsättas.

Använd starka lösenord och byt ofta.

Den största boven i dramat är svaga lösenord och lösenord som inte har uppdaterats. Var alltid noga med att ändra produktens fabrikslösenord (default) till något personligt. Ett starkt lösenord bör bestå av minst 8 tecken. Lösenordet skall också bestå av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Uppdatera firmware.

Vi rekommenderar alltid att uppdatera firmware på produkter. Dels kan en uppdaterad firmware ge prestandaförbättringar och nya funktioner men det viktigaste är uppdaterade säkerhetsfunktioner.

Läs mer om kamerasäkerhet och nätverkssäkerhet

På Dahua Technology kan man läsa en omfattande genomgång av hur man kan förbättra säkerheten kring sitt nätverk.

Se länk: http://www.dahuasecurity.com/best-practices.html

Vid viktiga firmwareuppdateringar kommer Vitronic meddela berörda kunder med ett uppdateringsmeddelande. Har du specifika frågor kring firmwareuppdatering av just era produkter kan ni kontakta oss direkt eller den återförsäljare av vilken ni köpt era produkter.

Produktnyheter oktober

Här kommer några riktigt intressanta produktnyheter som vi har valt ut denna månad. Då vi hela tiden utökar vårt produktsortiment är det alltid en god idé att kontakta oss om ni har ett nytt övervakningsprojekt på gång så hjälper vi er att välja de produkter som löser uppgiften bäst.

Värmekamera med branddetektion!

Vi är mycket glada att äntligen kunna erbjuda värmekameror i vårt sortiment av övervakningskameror. Den första modellen på väg in är en mycket prisvärd kamera med dubbla kamerasensorer och branddetektering. Den har en 160 x 120 VOX värmesensor med fokusfritt objektiv och går enkelt att kombinera i befintligt IP-övervakningssystem….

…Läs mer i vårt nyhetsbrev och anmäl din emailadress för att inte missa våra kommande utskick med nyheter och erbjudanden

Läs nyhetsbrevet!

HDCVI – övervakning i FullHD

Den nya HDCVI-tekniken möjliggör kamerasystem med högupplöst video (Full HD) över koaxialkabel. Uppdatera befintliga analoga kamerasystem till HDCVI och använd befintligt kablage! Även vid nyinstallation av kamerasystem kan detta vara rätt val. Systemet är lika enkelt att både koppla in som att sköta fortsatt drift av. Dessutom är det mycket driftsäkert och videosignalen klarar kabellängder på upp till 300 meter med vanlig koaxialkabel (RG59)

HD-CVI 2016

 

Välkommen DAHUA!

Vi är mycket glada över att kunna välkomna Dahua Technologys produkter till vårt sortiment.

Dahua Technology är en av världens största tillverkare av produkter för kameraövervakning och är ledande när det kommer till teknisk utveckling inom samma område. Med Dahua Technology i vårt sortiment kan vi erbjuda ett ännu bredare utbud av produkter inom Analogt- IP- och inte minst HDCVI-baserade system. Dahua Technology är bland annat först med att utveckla kameror med 4 megapixels upplösning i full framerate med överföring över vanlig RG59!

Vi kommer från och med årsskiftet 2016 / 2017 börja fylla på våra lager med DAHUA-produkter. Hör av er till oss för visning och demonstration av den senaste tekniken inom kameraövervakning.

Unikt stillbildssystem

Vi har sedan slutet av 90-talet levererat ett egenutvecklat system för övervakning av stockända vid mätstationer på sågverk. I takt med utvecklingen av bildkvalitet på framförallt kamerasidan har efterfrågan på ett system med högre upplösning vuxit. Detta system ger en bild med 6 gånger så hög upplösning jämfört med en vanligt analogt system. Idag används systemet i många andra processer utöver stockändekontroll som det ursprungligen utvecklades för.

KNIVSKARPA BILDER!

Vitronic Freeze Frame System är ett optimalt hjälpmedel vid kvalitetskontroll av processer i rörelse. Vid snabba förlopp är det omöjligt för det mänskliga ögat att visuellt kontrollera utan att stoppa en produktionprocess. Detta system ger en ögonblicksbild samtidigt som produktionen kan fortsätta utan onödiga stopp.

Vista PTZ + Viper = SANT

Vistas nya VK2-kameror fungerar utmärkt tillsammans med VIPER-NVR. Vistas nya NV:er är fullmatade med funktioner och erbjuder en driftsäker övervakningslösning med gott om prestanda. Det är inga problem att samtidigt övervaka kameror live som de spelar in.

NVR:erna har också problemfri kompabilitet med tillbehör så som VISTAs keyboards för styrning av PTZ-kameror.

Klicka gärna vidare och titta närmare på VISTAS nya produkter.